Noutăți
Timișoara - Capitală Europeană a Tineretului 2020

Susține și tu Timișoara pentru Capitala Europeana a Tineretului în 2020!

Timișoara - Capitală Europeană a Tineretului 2020

Timp de un an, mai 2016 – mai 2017, Timișoara a fost prima Capitală a Tineretului din România. Timișoara a fost pilotul acestei inițiative deoarece este un oraș cu spirit tânăr, cu o strategie locală de tineret, cu un Consiliu Local pe Probleme de Tineret și cu finanțări oferite de autoritățile publice organizațiilor de tineret pe bază de concursuri de proiecte.

După primul semestru al inițiativei, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) a înțeles că programul – Capitala Tineretului din România a fost un factor declanșator pentru libera-exprimare a tinerilor și coagularea energiei lor în beneficiul altor tineri și al întregii comunități. În plus, evenimentele primeau o dimensiune din ce în ce mai europeană și nu se dorea ca legăturile create să se sfârșească o dată cu încheierea programului.

Astfel FITT a decis să candideze la titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2020. Contextul național al protestelor din februarie 2017 a dus la identificarea temei pentru candidatură, și anume dezvoltarea unui plan european pentru îmbunătățirea participării publice a tinerilor.

Timișoara a intrat în etapa finală a concursului pentru Capitala Europeană a Tineretului în luna mai 2017, alături de alte patru orașe europene, iar în octombrie același ani a depus ultima variantă a aplicației, urmând ca în noiembrie sa primim rezultatul final și să aflăm câștigătorul.

Candidatura depusă de Timișoara conține calendarul de evenimente pe următorii trei ani (anii premergători 2018/2019 și anul de capitală 2020). Pentru aceasta, FITT a organizat întâlnirea All the ZIP (Zone Improvement Plan) , în urma căreia s-au completat calendarele cu evenimentele organizate de și pentru tineret.

Com’On Timișoara se înscrie în spiritul acestui concurs tocmai prin promovarea implicării și participării publice a tinerilor. De aceea sunt binevenite inițiativele care au ca grup-țintă tinerii.

Com’On Timișoara susține Tm4EYC2020.

Alte noutățiVezi toate
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR