Proiectul Com’On invită grupurile informale de tineri din Timișoara să propună proiecte locale de dezvoltare urbană sustenabilă bazate pe selecție participativă. Proiectul are la bază conceptul de bugetare participativă.

Proiectul Com’On invită grupurile informale de tineri din Timișoara să propună proiecte locale de dezvoltare urbană sustenabilă bazate pe selecție participativă. Proiectul are la bază conceptul de bugetare participativă.
Programul Com’On Timișoara se va derula pe o perioadă de un an de zile și este încadrat în strategia județeană pentru tineret.
Com’On este dezvoltat și implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, cu finanțare din Partea Primăriei și este inițiat împreună cu Grupul PONT, pilot al programului cu același nume din Cluj-Napoca.
Se poate înscrie în acest demers orice grup informal, format din minimum 3 tineri care locuiesc în Timișoara, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 ani. O echipă poate propune un număr maxim de 3 inițiative.
Activitățile eligibile pentru Com’On Timișoara trebuie sa să încadreze în una din cele 2 dimensiuni ale strategiei locale de tineret (tineri pentru societate și dezvoltare personală și profesională).
Sunt încurajate inițiativele care răspund în mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunității și proiectele care permit obținerea unor rezultate clare, vizibile și care pot avea impact cel puțin pe termen mediu.
În concurs există și o categorie specială, care va finanța proiecte propuse de tineri cu oportunități reduse.
Înscrierea în prima etapă de concurs se va face prin completarea și încărcarea online a unui formular de inițiativă pe pagina http://timisoara.com-on.ro/.
După depunerea formularelor online, inițiativele vor trece printr-o verificare tehnică, iar proiectele considerate eligibile vor intra într-un proces de clasificare prin intermediul unui vot public. Etapele de înscriere și derulare a votului sunt menționate în Regulament și la secțiunea Calendar.
Suma maximă acordată unui proiect este de 2000 lei. Vor fi premiate 30 de inițiative din bugetul public alocat de Municipiul Timișoara, din care 5 inițiative vor fi din categoria specială.
Pentru informații mai detaliate despre desfășurarea concursului, vă rugăm consultați Regulamentul.
În urma votului public a rezidenților din Timișoara, ce s-a desfășurat în perioada 24 noiembrie - 1 decembrie 2017, au fost alese câștigătoare inițiativele de mai jos.
Ești un tânăr cu inițiativă și ai vrea să primești finanțare pentru implementarea ideilor tale? Nu ai reușit încă să îți înscrii inițiativa pe platforma Com'On? Am prelungit pentru tine termenul limită pentru depunerea ideilor de proiect până în 21 noiembrie, ora 17:00.
Bugetarea participativă este un concept ce presupune alocarea unui procent din bugetul orașului pentru finanțarea unor proiecte propuse de societatea civilă, cetățenii fiind invitați să discute modul în care sunt alocate o parte din taxe și impozite și să decidă prioritățile de investiții, pe cartiere.