Inițiative
Număr voturi
116
Tinerii ingineri
IT Engineering Contest - iTEC
Locul derulării inițiativei
IT Engineering Contest - iTEC
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
iTEC reprezintă un concurs la care pot participa studenți și elevi din toată țara, menit să le ofere un cadru prielnic în care să pună în aplicare cunoștințele dobândite în timpul liceului sau facultății, Participanții vor avea ocazia să dezvolte aplicații software, identități vizuale sau să rezolve subiecte de programare într-un timp limitat. Inițiativa își propune să pună accentul pe dezvoltarea personală și profesională a participanților, luând contact cu alți tineri ce își doresc un viitor în domeniul tehnologiei, dar și cu companii din domeniu.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Concursul va avea în componență 6 probe: Algoritmică, Graphic Design, Web Development, Game Development, Mobile Development și Embedded Development. Proba de Algoritmică se desfășoară sub forma unei probe de programare individuală, la care participanții trebuie să rezolve 2-3 subiecte în decursul a două ore. Proba de Graphic Design constă în realizarea unei identități vizuale și a unor materiale bazate pe aceasta, în decurs de câteva ore, pe o temă propusă de compania parteneră. Proba de Web Development constă în realizarea unei aplicații web în decurs de aproximativ 48 de ore, pe o temă propusă de către organizator, aplicația reprezentând un software client-server, în care clientul (interfața cu utilizatorul) rulează în browserul web. Proba de Mobile Development îi va determina pe participanți să dezvoltare o aplicație mobile conform cerințelor conținute în subiectele furnizate de către organizatori. Proba de Embedded Development este una destinată în principal studenților, în cadrul căreia aceștia vor trebui să dezvolte, în decurs de aproximativ 48 de ore, un sistem cu funcționalitate diversificată, bazat pe microcontrollere. Proba de Game Development îşi propune să testeze creativitatea, pasiunea şi cunoştinţele participanţilor în legătură cu dezvoltarea jocurilor. Aceste probe au menirea de a-i stimula pe participanți să găsească diferite rezolvări pentru problemele propuse sau să fie cât mai originali în ceea ce privește crearea unei aplicații, a unui sistem cu o anumită funcționalitate sau a unei identități vizuale.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul își propune să contribuie la educația tinerilor pasionați de domeniul IT&C, prin crearea unui mediu competitiv, non-formal, prielnic pentru participanți. În urma proiectului, participanții au oportunitatea să acceseze mai ușor piața muncii și să vadă dintr-o altă perspectivă domeniul IT&C la nivel local,
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Concursul are ca grup-țintă cel format din studenți și elevi din România, concursul fiind menit a fi la nivel național. Promovarea concursului va fi atât online, cât și offline. Promovarea online se va realiza prin intermediul: - site-ului concursului: itec.ligaac.ro - site-ul organizației studențești Liga AC: ligaac.ro - pagina de Facebook a concursului: Promovarea offline a concursului va consta în: - afișe și flyere, distribuite în facultăți și școli din Timișoara și din zona înconjurătoare, dar și în zonele din Timișoara frecventate de studenți și elevi (zona centrală) - prezentări ale concursului în fața elevilor, în școlile cu profil real din Timișoara - 1 banner - 1 roll-up, prezent la activitățile inițiativei De asemenea, promovarea concursului se va realiza și prin intermediul presei, prin menționarea inițiativei în articole din mass-media.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Proiectul își propune să încurajeze cât mai mulți studenți și elevi să aplice în practică acele cunoștințe de programare în crearea unor aplicații, a unor identități vizuale sau în rezolvarea unor probleme de programare. De asemenea, accesul în domeniul IT&C va fi facil pentru cei ce au participat la concurs, văzând care sunt cerințele companiilor din acest domeniu. Partenerii din domeniul IT&C vor avea șansa să contribuie la dezvoltarea studenților și elevilor, dar și să găsească posibili angajați printre participanți. Comunitatea locală a Timișoarei va avea în componență tineri doritori să își lărgească orizonturile și chiar să devină mai responsabili. Deoarece concursul le oferă un alt punct din care pot vedea domeniul tehnologiei, își pot schimba modul de gândire și să își schimbe anumite idei legate de rolul lor în comunitate. Astfel, se va accentua importanța educației non-formale la nivel local, iar tinerii vor accesa mai ușor piața muncii, în special domeniul IT&C.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR